Λεβητες ΒΕ.Κ.ΑΝ

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις διαθέσιμες σειρές λέβητα που σας προσφέρει η εταιρεία μας.

Σειρα ecoDelight

Λέβητας πέλλετ

Σειρα Vesta

Λέβητας ξύλου

Σειρα Harmony

Λέβητας ξύλου/πέλλετ, ξύλου/βιομάζας

Σειρα Grace

Λέβητας βιομάζας

Σειρα Iris

Αερολέβητας πέλλετ

Γιατί να αντικαταστήσω τον παλιό μου λέβητα πετρελαίου, με έναν λέβητα ΒΕΚΑΝ;

Το κόστος της θέρμανσης ανέρχεται περίπου στο 60% του συνολικού σας ετήσιου κόστους ενέργειας, επομένως ένας αποδοτικός λέβητας παρέχει μεγάλη εξοικονόμηση. Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία θέρμανσης έχει βελτιωθεί πολύ ώστε να αυξήσει τις επιδόσεις (κατανάλωση, θόρυβος, εκπομπές, ευκολία στη χρήση). Επιπλέον, οι κανονισμοί έχουν γίνει ακόμα πιο αυστηροί. Για τους λόγους αυτούς, το να αντικαταστήσετε τον παλιό σας λέβητα πετρελαίου (ακόμα και αν λειτουργεί σωστά) έχει πολλά οφέλη: ένας λέβητας στερεών καυσίμων ΒΕ.Κ.ΑΝ. προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση στο λογαριασμό ενέργειας, μεγάλη άνεση και ευκολία στη χρήση. Οι λέβητες ΒΕ.Κ.ΑΝ. εξασφαλίζουν σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου σε σχέση με τους λέβητες πετρελαίου, από 30% μέχρι 60%, ανάλογα με τον τύπο του συστήματος που συγκρίνεται. Διατίθενται με μία  προηγμένη σειρά συστημάτων ελέγχου θερμοκρασίας, που παρέχουν τη μέγιστη άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας. Εγγυόνται υψηλή απόδοση και είναι Class 5 με μειωμένες εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) και μονοξειδίου του άνθρακα (CO).

Γιατί να επιλέξω έναν λέβητα της ΒΕ.ΚΑ.Ν;

Η σωστή επιλογή αλλά και η συντήρηση του συγκροτήματος λέβητα – καυστήρα σε ένα σύστημα θέρμανσης μπορεί να μας προσφέρει σημαντική οικονομία και γι’ αυτό είναι πρωταρχικής σημασίας, ιδιαίτερα τώρα που η εξοικονόμηση είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Επιλέγοντας ένα σύστημα θέρμανσης στερεών καυσίμων της ΒΕ.Κ.ΑΝ. έχετε εγγυημένο και πιστοποιημένο μεταπωλητικό έλεγχο και υποστήριξη σε οτιδήποτε αφορά το σύστημα θέρμανσης ΒΕ.Κ.ΑΝ. που επιλέξατε, η ΒΕ.Κ.ΑΝ. θα είναι δίπλα σας για σας δώσει λύσεις όσον αφορά την κατάλληλη επιλογή καυσίμου αλλά και την ιδανική ρύθμιση του καυστήρα ώστε να επιτύχετε την μικρότερη δυνατή κατανάλωση αλλά και την μέγιστη δυνατή φίλια προς το περιβάλλον καύση.

Τι εξοικονόμηση χρημάτων μου προσφέρει η καύση του πέλλετ σε σύγκριση με το πετρέλαιο;

Η καυση του πέλλετ έναντι του πετρελαίου μπορεί να φέρει εξοικονόμηση ενέργειας εώς και 60%. Το πετρέλαιο έχει θερμογόνο δύναμη 11,9 KWh/lt. Αυτό σημαίνει ότι ιδανικά 1 λίτρο πετρελαίου αποδίδει 11,9 KWh θερμικής ενέργειας. Ωστόσο, η τελική αποδιδόμενη θερμική ενέργεια εξαρτάται από το βαθμό απόδοσης του καυστήρα μας. Θεωρώντας, για παράδειγμα, βαθμό απόδοσης 90%, για κάθε kWh θέρμανσης που θα χρειαστούμε, απαιτούνται: 1/(11,9x 0.9) = 0,093 λίτρα πετρελαίου. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι φέτος (περίοδος 2018-2019) το μέσο κόστος για το πετρέλαιο θέρμανσης υπολογίζεται να διακυμανθεί γύρω από τα 1,15 ευρώ ανά λίτρο το κόστος για κάθε κιλοβατώρα θερμικής ενέργειας με πετρέλαιο υπολογίζεται στα 0,093 x 1,15€ = 0,10695€. Η μέση θερμογόνος δύναμη των πέλλετ είναι περίπου 5 KWh/Kg. Οπότε, για απόδοση του καυστήρα γύρω στο 90%, για θερμική ενέργεια 1KWh απαιτούνται 1/(5 x 0.90)= 0,22 Kg πέλλετ με μέσο κόστος 0,25€/kg. Οπότε, συνολικό κόστος για 1KWh θέρμανσης από πέλλετ: 0,055€.

Τι είναι καλύτερα - η επιλογή ενός λέβητα καύσης μιας ύλης ή πολλαπλής καύσης;

Ο λέβητας θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το σημαντικότερο κομμάτι ενός συστήματος θέρμανσης καθώς είναι εκείνη η συσκευή στην οποία όλη η παραγόμενη θερμότητα από την καύση προσδίδεται στο νερό και το θερμαίνει. Λόγω της σημαντικής αυτής λειτουργίας τους, η σωστή επιλογή του παίζει τεράστιο ρόλο όσον αφορά τόσο το επίπεδο θέρμανσης που θα έχουμε όσο και για την εξοικονόμηση που μπορούμε να εξασφαλίσουμε. Σε κάθε περίπτωση, της επιλογής του λέβητα η εταιρία μας σας παρέχει μελέτη από εξειδικευμένο τεχνικό προκειμένου να καθοριστεί το απαιτούμενο μέγεθος αλλά και ο ιδανικός τύπος λέβητα αναλόγως του καυσίμου που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε.

Τι προτερήματα μου προσφέρουν οι λέβητες καύσης βιομάζας/ξύλου της ΒΕΚΑΝ;

Οι λέβητες μικτής καύσης ΒΕ.Κ.ΑΝ. σας δίνουν την δυνατότητα να χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα είδη καυσίμων με αποτέλεσμα περισσότερες εναλλακτικές λύσεις. Με τον έλεγχο των καυσαερίων πετυχαίνουν αυτόματη εναλλαγή από το ξύλο στην βιομάζα ούτως ώστε να μην μένετε ποτέ από θέρμανση στον χώρο τον οποίο θέλετε να καλύψετε. Χάρη στην υψηλή τους απόδοση και στις ανώτερες προδιαγραφές τους, έχουν αρκετά υψηλό βαθμό απόδοσης ενώ η διάρκεια ζωής της μπορεί να φτάσει έως και τα 30 χρόνια, είναι πιστοποιημένοι από επίσημους φορείς. Κατασκευάζονται από πιστοποιημένη λαμαρίνα χάλυβα, πάχους 5 χιλιοστών, βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Οι λέβητες μικτής καύσης ΒΕ.Κ.ΑΝ. είναι ειδικά σχεδιασμένοι για την καύση προϊόντων βιομάζας και παρέχουν ευκολία στη χρήση.

Πόσο πολύπλοκη είναι η λειτουργία ενός λέβητα της ΒΕΚΑΝ;

Ο υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου αναλαμβάνει την λειτουργία του λέβητα με πλήρη διαχείριση της καύσης και του κυκλώματος του νερού, κάνοντας έτσι όσο τω δυνατών απλούστερη την λειτουργία ενός συστήματος θέρμανσης ΒΕ.Κ.ΑΝ. Η σχεδίαση του λέβητα διευκολύνει τη διαδικασία της εισαγωγής καύσιμης ύλης καθώς και τον εύκολο καθαρισμό του. Το καύσιμο που δέχεται μπορεί να ποικίλει από πέλλετ και ξύλο, μέχρι καλαμπόκι, πυρήνες, αμύγδαλα, φλούδες κ.α. Η επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο που θέλουμε να θερμάνουμε ελέγχεται από τον θερμοστάτη χώρου.

Οι λέβητες, αερολέβητες, και καυστήρες πέλλετ (pellet) βιομάζας και ξύλου της εταιρίας ΒΕ.Κ.ΑΝ., αποτελούν την ιδανική επιλογή για την κάλυψη του οικιακού αλλά και του επαγγελματικού σας χώρου, συνδυάζοντας υψηλή ποιότητα με την καλύτερη δυνατή τιμή.